Pēc Londonas terorakta «Facebook» sola teroristiem «naidīgu vidi»

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Sociālais tīkls «Facebook» paziņojis, ka vēlas savu platformu padarīt par teroristiem naidīgu vidi, tā reaģējot uz sestdien Londonā sarīkoto teroraktu un Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas prasību interneta kompānijām rīkoties.

«Mēs vēlamies, lai «Facebook» būtu teroristiem naidīga vide,» svētdien paziņoja «Facebook» politikas direktors Saimons Milners.

«Izmantojot tehnoloģiju un cilvēku veiktu pārbaudi, mēs aktīvi aizvāksim teroristu saturu no mūsu platformas, tiklīdz uzzināsim par tā esamību,» viņš uzsvēra, solot informēt likumsargus tiešu draudu pamanīšanas gadījumā.

Arī «Twitter» paziņojusi, ka apkaro teroristu propagandas izplatību.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas galvaspilsētas Londonas centrā sestdienas vakarā notika divi terorisma incidenti, kuros tika nogalināti septiņi cilvēki un 48 ievainoti. Teroraktus sarīkoja trīs uzbrucēji, kurus policija nošāva.

Reaģējot uz to, Meja aicināja regulēt kibertelpu ar starptautisku vienošanos palīdzību, lai apturētu ekstrēmismu.

Viņa arī uzsvēra, ka Lielbritānijai stingrāk jāpievēršas ekstrēmisma identificēšanai un jānovēro aktivitātes internetā.

Meja arī norādīja, ka lielās interneta kompānijas ir daļēji atbildīgas par ekstrēmistiska satura izplatību to platformās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu