ES mudina Azerbaidžānu uz karstām pēdām atbrīvot ieslodzītos opozicionārus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Eiropas Ārējās darbības dienests aicināja Azerbaidžānu «nekavējoties» izskatīt «visus ieslodzīšanas gadījumus, kas saistīti ar pamattiesību, tostarp vārda brīvības, īstenošanu, un nekavējoties atbrīvot visus» par to ieslodzītos, uzsvēra dienests.

Tas atbilstu Azerbaidžānas starptautiskajām saistībām, piebilsts dienesta paziņojumā.

Briseles aicinājums parādās brīdī, kad pieaugušas bažas par Azerbaidžāsnas varasiestāžu pastiprinātu vēršanos pret disidentiem.

Paziņojumā neviens uzvārds netika minēts, tomēr tas noteikti atsaucas uz Azerbaidžānas opozīcijas žurnālistu Afganu Muhtarli. Muhtarli paziņojis, ka ticis nolaupīts Gruzijā un aizvests uz Azerbaidžānu.

Azerbaidžānā viņš tika apsūdzēta nelikumīgā robežas šķersošanā un naudas kontrabandā. Azerbaidžānas tiesa viņam piesprieda trīs mēnešu cietumsodu.

Muhtarli emigrācijā Gruzijā dzīvoja kopš 2015.gada, kad bija veicis izmeklēšanu saistībā ar Azerbaidžānas autoritārajam līderim Ilhamam Alijevam izteiktajām apsūdzībām korupcijā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu