Igaunija izmēģinājuma režīmā atjaunojusi robežkontroli ar Latviju

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvalde šodien un rīt izmēģinājuma režīmā atjaunojusi dokumentu kontroli uz Eiropas Savienības (ES) iekšējās robežas ar Latviju, lai pārbaudītu savu dienestu darba iespējas, kā arī sadarbību ar kolēģiem Latvijā, informēja Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvaldē.

Robežsardzes biroja vadītāja Helēna Heidere-Vērme pastāstīja, ka uz Igaunijas un Latvijas sauszemes robežas uz laiku tiks atvērti robežkontroles punkti Valgā, Meizakilā, Vastsē-Rozā, Murati un Iklā. Mācībās galvenā uzmanība tiks pievērsta loģistikas un resursu plānošanas jautājumiem.

Uz pierobežas reģioniem tiks nosūtītas papildu patruļas, kuras izlases kārtībā pārbaudīs transportlīdzekļus un dokumentus, apkopos informāciju par personu pārvietošanos.

Visiem, kas šķērsos Igaunijas un Latvijas robežu, ir jābūt gataviem iespējamām dokumentu un transportlīdzekļu pārbaudēm, norādīja Heidere-Vērme.

Viņa aicināja ar sapratni izturēties arī pret to, ka šajās dienās robežas šķērsošana būs ilgāka nekā ierasts, norādot, ka neviens no ceļiem, kas šķērso abu valstu robežu, šajās dienās netiks slēgts.

Pēc Heideres-Vērmes teiktā, tiem, kuri plāno šķērsot Igaunijas un Latvijas robežu, ir jābūt derīgiem dokumentiem. Transportlīdzekļu vadītājiem arī jābūt atbilstošiem automašīnas dokumentiem.

Pēc pievienošanās Šengenas zonai 2007.gadā Igaunija divas reizes uz laiku ir atjaunojusi robežkontroli uz tās iekšējās robežas. Pirmo reizi tas notika 2010.gadā, kad Igaunijā norisinājās NATO ārlietu ministru sanāksme, bet otro reizi - 2014.gadā toreizējā ASV prezidenta Baraka Obamas vizītes Tallinā laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu