Tramps Tilersonam licis atjaunot attiecības ar Krieviju

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons, uzturoties Jaunzēlandē, otrdien paziņojis, ka prezidents Donalds Tramps uzdevis viņam atjaunot attiecības ar Krieviju, nepakļaujoties poliskajam spiedienam, ko izraisījušas aizdomas par Trampa priekšvēlēšanu kampaņas štāba iespējamo saikni ar Maskavu.

Tilersons atzina, ka attiecības ar Krieviju nonākušas līdz šim zemākajā punktā un turpina pasliktināties, taču Tramps viņam uzdevis censties tās stabilizēt un atjaunot savstarpējo uzticību.

Tajā pašā laikā viņš norādīja, ka nevar izteikties par iespējamajiem pierādījumiem, kas varētu nākt gaismā, apdraudot Trampa administrācijas pastāvēšanu, jo viņam par to neesot nekas «tieši zināms».

Tilersons uzsvēra, ka Tramps viņam nepārprotami norādījis neļaut attiecību atjaunošanu ar Kremli ietekmēt kaislībām, kuras sacēlusi izmeklēšana par Trampa līdzgaitnieku iespējamajiem sakariem ar Krieviju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu