ES arvien pieaug no narkotiku pārdozēšanas mirušo cilvēku skaits

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienībā (ES) turpina pieaugt no narkotiku pārdozēšanas mirušo cilvēku skaits, otrdien brīdinājis Eiropas Narkotiku un narkomānijas uzraudzības centrs (EMCDDA).

EMCDDA ikgadējā ziņojumā teikts, ka 2015.gads, kas ir pēdējais gads par ko pieejami dati, bija trešais gads pēc kārtas, kad ES pieaudzis no narkotiku pārdozēšanas mirušo cilvēku skaits.

2015.gadā 28 ES dalībvalstīs un Turcijā un Norvēģijā no narkotisko vielu pārdozēšanas miruši vairāk nekā 8400 cilvēki, kas ir par 6% vairāk nekā 2014.gadā.

Pie letāla iznākuma galvenokārt novedusi heroīna un citu opioīdu lietošana. Daudzos gadījumos narkotikas lietotas kopā ar alkoholi, norādīts EMCDDA ziņojumā.

Lielbritānijā no narkotiku pārdozēšanas mirušo cilvēku skaits 2015.gadā pieaudzis par 26%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kas ir viens no lielākajiem pieaugumiem.

Salīdzinoši liels pieaugums bijis arī Vācijā, Lietuvā, Nīderlandē, Zviedrijā un Turcijā.

78% no mirušajiem bijuši vīrieši.

EMCDDA ziņojumā brīdināts, ka turpina palielināties jaunu psihoaktīvo vielu lietošana, lai gan jaunie ierobežojumi un likumu apgrūtinājuši šo narkotiku parādīšanos melnajā tirgū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu