Nīderlande noraida Austrijas prasību uzsākt Vildersa tiesisko vajāšanu par islāma apvainošanu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nīderlandes prokuratūra noraidījusi Austrijas prasību uzsākt Gērta Vildersa tiesisko vajāšanu par vēršanos pret islāmu, uzstājoties pirms diviem gadiem ar runu Vīnē.

Nīderlandes galēji labējās Brīvības partijas līderis Vilderss 2015.gada martā uzstājās ar runu kādā Austrijas Brīvības partijas sanāksmē.

Savā runā viņš auditorijai sacījis, ka «islāms ir kara un naida ideoloģija», kas «aicina cilvēkus kļūt par teroristiem», un ka Korāns par to neatstāj nekādu šaubu.

Kāda Austrijas musulmaņu organizācija par šo runu iesniedza sūdzību.

«Reliģijas vai reliģiskas kopienas apvainošana Nīderlandē, atšķirībā no Austrijas, saskaņā ar likumu nav sodāma,» uz Austrijas tiesiskās palīdzības pieprasījumu atbildējusi Nīderlandes prokuratūra, piebilstot, ka musinošos izteikumiem, lai tos atzītu par pretlikumīgiem, būtu bijis jāvērš pret konkrētu personu grupu, kas ir kādas reliģijas piekritēji.

Tāpēc Nīderlandes prokuratūra Austrijas prasību noraidījusi.

Vilderss, reaģējot uz prokuratūras atzinumu, tviterī paziņojis: «Labi. Vienīgais pareizais lēmums. Ir jābūt iespējai sacīt patiesību, īpaši par islāmu!»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu