Miljardieris piepilda nabadzīga baletdejotāja mūža sapni

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Nabadzīgs, taču talantīgs indiešu zēns no strādnieku šķiras ģimenes varēs piepildīt savu sapni par baletdejošanu un mācīties Ņujorkā, jo kāds miljardieris segs lielāko daļu no mācību maksas.

Amiram Šaham tika piedāvāta iespēja mācīties Ņujorkā, Žaklīnas Kenedijas–Onasis baleta skolā. Tiesa, tas būtu iespējams vien tādā gadījumā, ja zēns pats par šīm mācībām maksātu. Tā kā 15 gadus vecais metinātāja dēls, bez kura ģimenē aug vēl seši bērni, to atļauties nevar, tad viņa baleta skolotājs Mumbajā izveidoja interneta kampaņu, lai savāktu talantīgajam pusaudzim nepieciešamos līdzekļus.

Uz aicinājumu atsaucās kāda Indijas miljardiera dibināts fonds, kas samaksās lielāko daļu no nepieciešamās summas - gan par studijām, gan par dzīvošanu.

«Tomēr mēs turpinām vākt naudu, lai varētu nodrošināt Amiram iespēju trenēties arī ārpus Žaklīnas Kenedijas–Onasis skolas, lai uzturētu līmenī viņa dejas tehniku, angļu valodas zināšanas, nodrošinātu ar nepieciešamo ekipējumu, kā arī segt Ņujorkas augstās dzīves izmaksas,» atklāj zēna baletskolotājs Jehuda Maors.

Amirs par iespēju doties uz Ņujorku ir sajūsmā. «Reizēm es domāju – ja man nebūtu baleta, tad man nebūtu nekā. Man nebija ne jausmas, ka balets mani aizvedīs tik tālu. Es nespēju iedomāties, ka kļūšu par baletdejotāju.»

Fondu, kas piepildīs pusaudža mūža sapni, dibinājis 80 gadus vecais Hamīda kungs – indiešu zinātnieks un uzņēmējs, kurš vada sava tēva 1935. gadā dibinātu farmakoloģijas uzņēmumu «Cipla».

Sarunā ar Lielbritānijas mediju «The Independent» Hamīds atklāj, ka nolēmis ziedot naudu pēc tam, kad noskatījies video ar Amira dejošanu. «Vai jūs esat to redzējuši? Tas ir apbrīnojami! Es noskatījos un nodomāju - viņam ir talants. Tāpēc arī nolēmu ziedot. Tas nav nekas īpašs.»

Miljardieris arīdzan atklāj, ka zēns personīgi viņam zvanīja un sirsnīgi pateicās par sniegto iespēju.

Kembridžā izglītību ieguvušais Hamīds farmācijas biznesā ir pazīstams kā lētu un visiem pieejamu medikamentu ražotājs, lai ierobežotu tādas slimības kā, piemēram, AIDS.

Baletskolas pārstāve Kellija Raiena apstiprināja, ka Amirs ir uzņemts gadu ilgos kursos pēc video «eksāmena». «Mēs viņu gaidām rudenī sākam mācības,» saka Raeina.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu