ANO: Donbasā kopš konflikta sākuma nogalināti vairāk nekā 10 000 cilvēku

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Donbasā kopš konflikta sākuma līdz šī gada 15.maijam dzīvību zaudējuši vismaz 10 090 cilvēki un vēl 23 966 ievainoti, teikts ANO augtā komisāra cilvēktiesību lietās biroja (OHCHR) jaunākajā ziņojumā.

«Kopš konflikta sākuma 2014.gada aprīļa vidū līdz 2017.gada 15.maijam tikuši nogalināti ne mazāk kā 10 090 cilvēki, ieskaitot 2777 civiliedzīvotājus, un 23 966 ievainoti,» teikts ziņojumā.

Kā norāda ANO, tās ir minimālās aplēses, kas balstītas tikai uz esošajiem datiem, tāpēc reālie skaitļi, visticamāk, ir lielāki.

«Vairāk nekā 1,6 miljoni cilvēku bijuši spiesti pamest savas mājas un kļūt par pagaidu pārvietotajām personām,» teikts ziņojumā.

Tāpat norādīts, ka Donbasā valdības nekontrolētajās teritorijās palikuši trīs miljoni cilvēku.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu