ASV aizturēts bijušais Panamas prezidents Rikardo Martinelli

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV aizturēts bijušais Panamas prezidents Rikardo Martinelli, kas savā valstī apsūdzēts korupcijā un politisko oponentu izspiegošanā, ziņo ASV mediji.

Martinelli tika aizturēts savās mājās netālu no Maiami un viņam draud izdošana Panamai, vēsta laikraksts «Miami Herald».

Panamas Augstākā tiesa 2015.gadā izdeva orderi Martinelli aizturēšanai. Eksprezidents apsūdzēts valsts naudas izmantošanā, lai nelegāli noklausītos vairāk nekā 150 politisko oponentu telefona sarunas un izspiegotu viņu e-pasta saraksti.

Martinelli, kurš prezidenta amatu ieņēma no 2009.gada līdz 2014.gadam, noliedz, ka būtu vainīgs viņam izvirzītajās apsūdzībās, kuras uzskata par politiski motivētām.

Pagājušajā gadā Panama lūdza ASV izdot Martinelli.

Panamas varasiestādes sākušas aptuveni 200 izmeklēšanas par Martinelli administrācijas laikā notikušo, liecina organizācijas «Transparency International» rīcībā esošā informācija.

Tostarp Martinelli apsūdzēts par 40 miljonu eiro izkrāpšanu no valdības skolu brīvpusdienu programmas, kā arī kukuļņemšanā, izspiešanā un varas ļaunprātīgā izmantošanā.

Martinelli dzīvo Maiami kopš 2015.gada janvāra, kad pameta Panamu pāris dienas pirms Augstākā tiesa sāka izmeklēšanu pret viņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu