Aptauja: Lietuvā sarukusi Skverneļa un viņa vadītās valdības popularitāte

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Lietuvas premjerministra Sauļus Skverneļa un viņa valdības popularitāte sabiedrībā sarūk, liecina trešdien portālā «Delfi.lt» publicētas aptaujas rezultāti.

Lai gan respondenti joprojām Skverneli atzīst par piemērotāko kandidātu premjera amatam, atbalsts valdības vadītājam maijā sarucis līdz 31% pretstatā 36,9% aprīlī un 40,6% martā.

Lietuvas iedzīvotāju atbalsts Skverneļa vadītajai valdībai arī ir samazinājies. Maijā tās darbu pozitīvi vērtēja 27% aptaujāto, lai gan aprīlī pozitīvu vērtējumu sniedza 38,7% aptaujāto.

Valdošā Lietuvas Zemnieku un zaļo savienība joprojām ir populārākais politiskais spēks valstī. Ja parlamenta vēlēšanas Lietuvā notiktu rīt, partiju atbalstītu 19% vēlētāju. Tas ir par 0,9 procenta punktiem mazāk nekā aprīlī.

Parlamenta opozīcijā esošo konservatīvo partiju «Tēvzemes savienība-Lietuvas kristīgie demokrāti» atbalstīt maijā bija gatavi 13,1% aptaujāto (aprīlī tādu bija 14,6%), bet valdības koalīcijā ietilpstošo Sociāldemokrātisko partiju atbalstītu 11,6% vēlētāju (aprīlī - 11,2%). Opozīcijā esošās Liberāļu kustības atbalstītāju īpatsvars pieaudzis līdz 6,5% maijā no 5,5 aprīlī.

Pārējās partijas nepārvarētu 5% slieksni, lai iegūtu deputāta mandātu daudzmandātu vēlēšanu apgabalā.

Skverneļa valdība darbu sāka pērn decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu