Tilersons: Palestīniešu pašpārvalde pārtrauks kompensāciju izmaksu teroristu ģimenēm

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Palestīniešu pašpārvaldes vadība piekritusi pārtraukt maksājumus nogalināto palestīniešu teroristu ģimenēm, tostarp pašnāvnieku tuviniekiem, trešdien paziņojis ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons.

«Viņi ir mainījuši savu politiku, vismaz es tiku informēts, ka viņi ir mainījuši šo politiku,» paziņoja Tilersons, runājot par kompensācijām, kas tiek izmaksātas tām ģimenēm, kuru piederīgie sarīkojuši uzbrukumus izraēliešiem.

Izraēlas ārlietu ministrs Avigdors Lībermans savukārt paziņoja, ka nav redzējis nekādus pierādījumus tam, ka palestīniešu pašpārvalde būtu pārtraukusi maksājumus.

ASV prezidents Donalds Tramps ir solījis mēģināt atdzīvināt Tuvo Austrumu miera procesu un aicinājis Izraēlu ierobežot kolonistu apmetņu celtniecību uz palestīniešu zemes. Taču arī bez apmetnēm joprojām ir daudz citu neatrisinātu jautājumu.

Tilersons ASV Senātā sacīja, ka Vašingtona esot izdarījusi spiedienu uz palestīniešu līderi Mahmudu Abasu jautājumā par kompensācijām palestīniešu «mocekļiem».

«Tas tika tieši apspriests, kad prezidents Abass ar delegāciju atradās vizītē Vašingtonā,» paziņoja Tilersons, piebilstot, ka tūlīt pēc tam viņam bijušas detalizētākas sarunas ar Abasu.

«Es sacīju viņam, ka noteikti jāpārtrauc maksājumi «mocekļu» ģimenēm. Es sacīju, ir viena lieta palīdzēt bāreņiem un bērniem, bet maksājumu piesaistīšana rīcībai ir jāizbeidz,» norādīja Tilersons.

Ja palestīniešu pašpārvalde tiešām mainījusi savu politiku šajā jautājumā, tā varētu būt politiski neveikla situācija Abasam, kurš publiski apliecinājis ticību miera procesam, bet bijis piesardzīgs ar piekāpšanos Izraēlai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu