Kopenhāgenas nāriņas skulptūra nokrāsota zilā krāsā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Par Dānijas galvaspilsētas Kopenhāgenas simbolu uzskatītā nāriņas skulptūra nokrāsota zilā krāsā, kas ir jau otrais šāda veida incidents mazāk nekā mēneša laikā, trešdien paziņojusi policija un vietējie mediji.

Netālu no 1,25 metrus augstās skulptūras tika atrasts ar krāsu uzpūsts teksts «Brīvību Abdullam». Nav gan zināms, kas ar to domāts.

Policija pavēstīja aģentūrai DPA, ka incidents tiek izmeklēts un tiek meklēta kāda apmēram 17 gadus veca meitene, kuru pamanījis garāmgājējs, tomēr neviens cilvēks aizturēts nav.

Vietējās varasiestādes ir uzdevušas notīrīt krāsu.

Labējās Dāņu Tautas partijas pārstāvis Karls Kristians Ebesens tikmēr paziņoja, ka nāriņas atrašanās vietā nepieciešams ierīkot novērošanas kameru, lai atturētu iespējamus vandaļus.

Jau vēstīts, ka 30.maijā skulptūra tika nokrāsota sarkanā krāsā. Tiek uzskatīts, ka skulptūru toreiz nokrāsoja aktīvisti, kas protestē pret grindu medībām Dānijai piederošajās Fēru salās.

Arī pēc šā incidenta neviens cilvēks aizturēts netika.

Skulptūra, kurā attēlots dāņu rakstnieka Hansa Kristiāna Andersena pasakas tēls, atklāta 1913.gadā.

Gadu gaitā tā vairākkārt kļuvusi par protesta akciju mērķi un vandaļu upuri. Skulptūra aplieta ar krāsu, tai nolauzta galva un roka. Reiz nāriņa tika ietērpta parandžā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu