Tramps anulē Obamas politiku pret četriem miljoniem nelegālo imigrantu ģimeņu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija anulējusi eksprezidenta Baraka Obamas politiku, kas ļautu palikt valstī miljoniem nelegālo imigrantu, kuru bērni dzimuši ASV.

2014.gadā Obama paziņoja, ka plāno vairākas reformas imigrācijas jomā, tostarp dot iespēju izvairīties no deportēšanas tiem imigrantiem, kuri dzīvo ASV kopš 2010.gada un kuru bērni ir dzimuši ASV vai kuru bērniem ir pastāvīgas uzturēšanās atļaujas. Aplēsts, ka šī politika attiektos uz aptuveni četriem miljoniem cilvēku.

Tomēr iecere tā arī netika realizēta, jo 26 štati to nobloķēja ar sūdzībām tiesās, un ASV Iekšzemes drošības ministrija ceturtdien paziņoja, ka ar Tieslietu ministrijas atbalstu pilnībā atceļ Obamas ieceri.

ASV iekšzemes drošības ministrs Džons Kelijs neatklāja, vai valdība plāno aizvietot šo ieceri ar citu plānu, kas ļautu ASV gadiem ilgi dzīvojošajām ģimenēm palikt kopā, nebaidoties no deportēšanas.

Tomēr Tieslietu ministrija pavēstīja, ka atstās spēkā 2012.gadā ieviesto politiku, kas ļauj palikt valstī tiem imigrantiem, kas ieradušies ASV, būdami vēl bērni. Šiem cilvēkiem tiek dota iespēja legāli strādāt un studēt ASV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu