Merkele kritizē ASV likumprojektu par jaunām sankcijām Krievijai

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Angela Merkele
Angela Merkele Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas kanclere Angela Merkele piektdien kritizēja ASV Kongresa augšpalātas Senāta balsojumu par jaunu sankciju piemērošanu Krievijai, uzsverot, ka tas radīs problēmas Eiropas uzņēmējiem, paziņoja viņas preses pārstāvis Štefens Zeiberts.

Merkele uzsvēra, ka jaunu sankciju ietekme uz Eiropas uzņēmumiem būtu «satraucoša», un tas «nedrīkst notikt».

Ar saviem izteikumiem Merkele atbalstīja Vācijas ārlietu ministru Zigmāru Gabriēlu un Austrijas kancleru Kristiānu Kernu, kuri kopīgā paziņojumā ceturtdien nosodīja jaunu sankciju piemērošanu Krievijai.

Draudēt Eiropas uzņēmumiem ar sankcijām, ja tie piedalās tādos projektos kā «Nord Stream II», piešķir Eiropas un ASV attiecībām jaunu un ļoti negatīvu piegaršu, uzstāj Gabriēls un Kerns.

Tajā pašā laikā pret jauna gāzesvada būvniecību pa Baltijas jūras gultni, kas savienotu Krieviju ar Vāciju, iebilst arī Austrumeiropas valstis.

Tomēr Gabriēls un Kerns aicinājuši ASV atteikties no mēģinājumiem saistīt Krievijas iebrukumu Ukrainā ar Krievijas dabasgāzes piegādēm Eiropai.

«Enerģijas piegāde Eiropai ir Eiropas, nevis Amerikas Savienoto Valstu jautājums!» teikts paziņojumā, ko parakstījuši abi politiķi, kas pārstāv sociāldemokrātus.

ASV Senāts ar lielu balsu vairākumu ceturtdien atbalstīja likumprojektu, kas paredz vērst pret Krieviju jaunas sankcijas par tās iebrukumu Ukrainā, iesaistīšanos karadarbībā Sīrijā un mēģinājumiem iejaukties Savienoto Valstu vēlēšanās.

Likumprojektam vēl jāgūst apstiprinājums Kongresa apakšpalātā Pārstāvju palātā, un to jāparaksta arī ASV prezidentam Donaldam Trampam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu