Uz laiku pārtraukta «Al Jazera» tvitera konta arābu valodā darbība

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Katarā bāzētā raidsabiedrība «Al Jazeera» sestdien paziņoja, ka uz laiku bija apturēta tās konta arābu valodā darbība mikroemuāru vietnē «Twitter», norādot uz kārtējo «sazvērestību» pret šo kanālu.

Kanāla preses pārstāvis norādīja, ka darbības pārtraukums varētu būt saistīts ar kādām «Twitter» tehniskām problēmām, bet tagad visi «Twitter» konti atkal darbojoties, lai gan ierastās darbības atjaunošanai būs nepieciešamas vairākas stundas.

Sākta izmeklēšana, lai noskaidrotu konta darbības pārrāvuma iemeslus, un «Al Jazeera» tehniķu komandas mēģina sazināties ar «Twitter».

«Al Jazeera Arabic» izpilddirektors Jasers Abuhilalāhs iepriekš apstiprināja, ka ir apturēta sociālā tīkla konta darbība.

Tas noticis laikā, kad Persijas līča valstu starpā valda diplomātiskā krīze pēc tam, kad kaimiņvalstis, tostarp Saūda Arābija un Apvienotie Arābu Emirāti pārtrauca diplomātiskās attiecības ar Kataru.

«Galvenais «Al Jazeera» konts «Twitter» ir apturēts, un notiek problēmas risināšana,» Abuhilalāhs rakstīja savā privātajā «Twitter» kontā.

«Citi sekundārie konti joprojām ir aktīvi. [Citu īstenoti darbības] traucējumi nebeigsies, jo patiesība viņos iedveš šausmas. Mēs atgriezīsimies,» solīja «Al Jazeera Arabic» vadītājs.

Citā ierakstā viņš norādīja, ka pret nevienu citu kanālu pasaulē «netiek vērsta tik plaša sazvērestība».

«Al Jazeera» apgalvoja, ka «Twitter» konta arābu valodā darbības pārtraukšana «izskatās pēc organizētas kampaņas».

Sanfrancisko bāzētais «Twitter» pagaidām komentārus par šo jautājumu nav sniedzis. Viens no lielākajiem tā investoriem ir Saūda Arābijas miljardieris princis Alvalīds bin Talals, kurš pieder valsts karaliskajai ģimenei. Saūda Arābija bija līdere arābu valstu lēmumam pārtraukt diplomātiskās attiecības ar Kataru.

Katarā bāzēto kanālu ilgstoši ir kritizējušas citas Tuvo Austrumu valstis, kuras uz laiku ir aizliegušas tā pārraides.

Neoficiāli izskanējis, ka kanāla slēgšana varētu izbeigt diplomātisko krīzi, kas sākās pagājušajā mēnesī, kad citas reģiona valstis apsūdzēja Kataru par ekstrēmistu atbalstīšanu.

Šomēnes «Al Jazeera» paziņoja, ka piedzīvojuši plašu kiberuzbrukumu.

«Al Jazeera» galvenajam «Twitter» kontam arābu valodā ir nepilni 12 miljoni sekotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu