Ziemeļkoreja vaino ASV par diplomātiskā pasta atņemšanu

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļkoreja svētdien paziņojusi, ka ASV amatpersonas Ņujorkas Kenedija lidostā atņēmušas tās delegācijai diplomātisko pastu.

Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA vēstīja, ka delegācija piektdien atgriezās no ANO konferences, kas veltīta invalīdu tiesībām, un tikusi «burtiski aplaupīta».

«Lidostā vairāk nekā 20 cilvēku grupa, tostarp tie, kas esot bijuši no ASV Iekšzemes drošības ministrijas un policijas, kā gangsteri vardarbīgi uzbruka, lai atņemtu diplomātisko pastu Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas diplomātiem, kuriem bija derīgs diplomātiskā kurjera sertifikāts,» KCNA paziņoja Ziemeļkorejas Ārlietu ministrijas pārstāvis.

«Diplomātiem aktīvi pretojoties, viņi ar fiziskas vardarbības palīdzību sagrāba diplomātisko pastu un aizbēga,» viņš piebilda.

ASV Iekšzemes drošības ministrijas pārstāvis Deivids Lapans svētdien paziņoja, ka dažādi mediju priekšmeti un pakas atņemtas trīs Ziemeļkorejas pilsoņiem, kuriem, pēc ASV Valsts departamenta ziņām, nav diplomātiskās imunitātes.

«Šai pakai nebija diplomātiskās aizsardzības pret inspekciju,» norādīja Lapans, piebilstot, ka ziemeļkorejieši centušies ar spēku atgūt priekšmetus.

«Ziņoto vardarbību aizsāka ziemeļkorejieši,» uzsvēra ministrijas pārstāvis. «Šīs personas tika atbrīvotas bez turpmākiem incidentiem, bet pēc tam atteicās iekāpt lidmašīnā bez konfiscētajiem priekšmetiem.»

Nav zināms, kāpēc šie priekšmeti tika paņemti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu