Sākušās «Brexit» sarunas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien oficiāli sākušās sarunas par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), Eiropas Komisijas (EK) delegācijas vadītājam Mišelam Barnjē Briselē uzņemot Apvienotās Karalistes «Brexit» ministru Deividu Deivisu.

«Šodien mēs sākam sarunas par sakārtotu Apvienotās Karalistes aiziešanu no ES,» sagaidot Deivisu EK galvenajā mītnē, žurnālistiem paziņoja Barnjē.

Viņš norādīja, ka pirmais uzdevums sarunās ir kliedēt tās neskaidrības, kuras radījis britu balsojums par izstāšanos no bloka.

Kā piemēru Barnjē minēja bažas par Lielbritānijā šobrīd dzīvojošo ES pilsoņu turpmāko statusu un nākotnes situāciju uz robežas starp Apvienoto Karalisti un Īriju.

«Ceru, ka šodien mēs varam noteikt prioritātes un [sarunu] grafiku, kas ļautu man vēlāk šonedēļ ziņot [ES līderiem], ka esam sarunas uzsākuši konstruktīvi,» norādīja EK delegācijas vadītājs.

Arī Deiviss, kas bija viens no ievērojamākajiem izstāšanās atbalstītājiem pirms pagājušā gada referenduma, centās uzturēt pozitīvo noskaņu, uzsverot, ka «ir vairāk tā, kas mūs vieno, nekā tā, kas mūs šķir».

«Tādos pārbaudījumu laikos kā šobrīd mums tiek atgādinātas vērtības un apņēmība, kas mums ir kopīgas ar mūsu tuvākajiem sabiedrotajiem Eiropā,» piebilda «Brexit» ministrs.

Viņš pauda pārliecību, ka sarunas noritēs «pozitīvā un konstruktīvā» gaisotnē un ka to rezultātā Lielbritānijai izdosies nākotnē izvedot ar ES «stipru un īpašu sadarbību».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu