Krievijas armija Sīrijā izsekos koalīcijas lidmašīnas kā iespējamos mērķus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas armija Sīrijā kā iespējamos mērķus izsekos jebkurus objektus gaisā uz Rietumiem no Eifratas, ieskaitot starptautiskās koalīcijas lidmašīnas un bezpilota lidaparātus, pirmdien paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija. Ministrijas arī paziņoja par sadarbības pārtraukšanu ar Pentagonu.

«Krievijas Aizsardzības ministrija no 19.jūnija pārtrauc sadarbību ar amerikāņu pusi memoranda ietvaros par incidentu novēršanu un aviācijas lidojumu drošību operāciju gaitā Sīrijā,» teikts ministrijas paziņojumā.

Ministrija norādīja, ka ASV nav izmantojusi saziņas kanālu pirms Sīrijas iznīcinātāja «Su-22» notriekšanas un nav to iepriekš brīdinājusi.

Krievija jau iepriekš uz nedēļu bija apturējusi vienošanos par lidojumu drošības garantēšanu virs Sīrijas, kad ASV izšāva spārnotās raķetes «Tomahawk» un Sīrijas aviobāzi.

Kā ziņots, ASV iznīcinātājs svētdien notrieca Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma militāro lidmašīnu, kas bombardējusi Vašingtonas vadītās starptautiskās koalīcijas atbalstītās kurdu un arābu alianses «Sīrijas demokrātiskie spēki» (SDF) kaujiniekus, kuri kara plosītās valsts ziemeļos cīnās pret teroristu grupējumu «Islāma valsts».

«Plkst.18.43 (plkst.20.43 pēc Latvijas laika) Sīrijas režīma lidmašīna «SU-22» nometa bumbas netālu no SDF kaujiniekiem, kuri atradās uz dienvidiem no Tabkas» pilsētas, pavēstīja koalīcija.

Reaģējot uz to, kolektīvas pašaizsardzības dēļ ASV iznīcinātājs Sīrijas lidmašīnu notrieca, tā piebilda.

Koalīcija arī informēja, ka pirms tam Asadam lojālie spēku uzbrukuši SDF uz dienvidiem no Tabkas.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 320 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu