Miris no Ziemeļkorejas repatriētais amerikāņu students

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV pirmdien miris no Ziemeļkorejas repatriētais amerikāņu students Oto Vormbīrs, kurš atradās komā kopš ieslodzījuma spaidu darba nometnē.

Par 22 gadus vecā Vormbīra nāvi paziņoja viņa ģimene.

Vormbīrs, kurš bija izcietis 18 mēnešus no 15 gadu ilgā ieslodzījuma Ziemeļkorejas spaidu darba nometnē, uz ASV tika repatriēts pagājušajā nedēļā.

Virdžīnijas Universitātes students Vormbīrs 2016.gada janvāra sākumā tika apcietināts, kad viņš mēģināja atstāt Ziemeļkoreju. Students vēlāk atzinās, ka bija paņēmis politisku plakātu no tikai personālam paredzētas zonas Phenjanas viesnīcā, kur uzturējās viņa tūristu grupa.

Vormbīrs 2016.gada februāra beigās reportieru un diplomātu priekšā Phenjanā raudot lūdza viņu atbrīvot un sacīja, ka ir izdarījis «lielāko kļūdu savā mūžā». Saskaņā ar Ziemeļkorejas valsts mediju ziņām Vormbīrs sacīja, ka nozagt plakātu viņam uzdevusi kāda metodistu baznīcas locekle Ohaio štata Vaiomingas pilsētā, kas gribējusi to «kā trofeju».

2016.gada martā tiesa viņam piesprieda 15 gadus spaidu darbos par propagandas plakāta noņemšanu, kas tika atzīta par «naidīgu rīcību» pret Ziemeļkoreju.

Vormbīrs komā atradās vairāk nekā gadu, tostarp atbrīvošanas brīdī. Pēc viņa repatriācijas ārsti paziņoja, ka Vormbīram ir smagi smadzeņu bojājumi, tomēr nav zināms, kas tos izraisījis.

Ieslodzījumā Ziemeļkorejā joprojām atrodas trīs amerikāņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu