Austrālija aptur gaisa operācijas virs Sīrijas

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Reaģējot uz draudiem, ko Maskava izteikusi ASV vadītās koalīcijas gaisa spēkiem pēc sīriešu lidmašīnas notriekšanas, Austrālijas armija otrdien paziņojusi, ka tā uz laiku aptur savas operācijas Sīrijas gaisa telpā.

Krievija pirmdien paziņoja, ka ASV vadītās koalīcijas lidmašīnas, kas Sīrijas gaisa telpā ielidos uz rietumiem no Eifratas, tiks uzskatītas par potenciālu mērķi, kam tiks sekots ar zenītraķešu sistēmām un iznīcinātājiem. Maskava gan atturējās izteikt tiešus draudus sabiedroto lidmašīnas notriekt.

«Aiz piesardzības apsvērumiem Austrālijas Aizsardzības spēku (AFD) bombardēšanas operācijas Sīrijā tiek uz laiku apturētas,» teikts Austrālijas Aizsardzības ministrijas izplatītajā paziņojumā.

«AFD pārstāvji uzmanīgi vēro situāciju Sīrijas gaisa telpā, un lēmums par AFD operāciju atsākšanu Sīrijā tiks pieņemts atbilstošā brīdī,» norādījusi ministrija, piebilstot, ka operācijas Irākā tiks turpinātas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu