Igaunija Luksemburgā izveidos pasaules pirmo datu vēstniecību

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Igaunijas un Luksemburgas premjerministri Jiri Ratass un Ksavjē Betels otrdien parakstījuši vienošanos, kas paredz izveidot Luksemburgā pasaules pirmo datu vēstniecību, kurā Igaunijas valsts glabās vitāli svarīgu datu bāzu un dokumentu kopijas, lai pasargātu tās hakeru uzbrukumu vai iespējamas serveru fiziskas iznīcināšanas gadījumā.

Paredzēts, ka šī datu vēstniecība varētu sākt darboties no 2018.gada sākuma.

Ratass pēc šā dokumenta parakstīšanas izteicis gandarījumu, ka Igaunija transnacionālās digitālās sadarbības jomā kļuvusi par celmlauzi gan Eiropā, gan pasaulē, un uzsvēris, ka digitālie jautājumi abām valstīm ir svarīgi arī saistībā ar šā gada otrajā pusē gaidāmo Igaunijas prezidentūru Eiropas Savienībā.

Pēc viņa teiktā, Luksemburgai ir tehniskas iespējas uzturēt augstu datu drošības līmeni, un datu vēstniecības nodibināšana ir daļa no plašākas Igaunijas stratēģijas datu pārvaldības jomā, kas valstij nozīmē divkāršas drošības garantijas.

Jautājums par valsts datu rezerves glabātavu Igaunijā ticis apspriests jau vairākus gadus. 2016.gada augustā tika ziņots, ka datu vēstniecību sākotnēji bijis plānots izveidot Lielbritānijā, bet saistībā ar gaidāmo Apvienotās Karalistes aiziešanu no Eiropas Savienības pieņemts lēmums šādu sadarbību veidot ar Luksemburgu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu