Zviedrija izsauc Krievijas vēstnieku par krievu iznīcinātāja pietuvošanos zviedru lidmašīnai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Zviedrija trešdien izsaukusi Krievijas vēstnieku pēc tam, kad Krievijas iznīcinātājs pielidojis neierasti tuvu zviedru izlūkošanas lidmašīnai starptautiskajā gaisa telpā virs Baltijas jūras.

Zviedrijas armijas paziņojumā par pirmdien notikušo incidentu norādīts, ka gadījumi, kad Krievijas lidmašīnas pietuvojas Zviedrijas izlūkošanas lidmašīnām, nav neparasti, taču šoreiz Krievijas lidmašīna izturējusies veidā, ko nevar atstāt bez uzmanības.

Paziņojumā norādīts, ka distance starp abiem lidaparātiem vienā brīdī bijusi pavisam neliela.

Zviedrijas aizsardzības ministrs Pēters Hultkvists nodēvēja Krieviju par neprofesionāli un aicināja Maskavu izvairīties no šādu incidentu atkārtošanās.

«Krievijas uzvedība ir nepieņemama. Raugoties no drošības viedokļa, tas ir neprofesionāli, un nopietnu incidentu risks ievērojami palielinās,» norādīja ministrs.

«Visiem vajadzētu būt pamatīgi ieinteresētiem, lai šādi incidenti nenotiktu,» viņš piebilda.

2014.gadā Zviedrija un Dānija izsauca Krievijas vēstniekus, lai izteiktu protestu par Krievijas izlūkošanas lidmašīnas bīstamu pietuvošanos civilajai lidmašīnai starptautiskajā gaisa telpā, ko nosedza Zviedrijas gaisa satiksmes kontrolieri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu