Makrons veic pārbīdes valdībā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas prezidents Emanuels Makrons trešdien pabeidzis pārbīdes valdībā, kas tika uzsāktas pēc uzvaras parlamenta vēlēšanās.

Sākotnēji tika prognozēts, ka pārbīdes būs maznozīmīgas, bet četru ministru aiziešana no valdības nozīmēja, ka jāizdara plašāki pārkārtojumi.

Jau vēstīts, ka pirmdien valdību pameta teritoriālās attīstības ministrs Rišārs Fero no Makrona dibinātās partijas «Republique En Marche» («Uz priekšu, Republika!» - REM). Uz Fero krīt aizdomu ēna par darījumu, kas tika noslēgts pirms sešiem gadiem, kad viņš vadīja valsts veselības apdrošināšanas fondu Bretaņas reģionā.

Otrdien pa aiziešanu no valdības paziņoja aizsardzības ministre Silvija Gulāra, bet trešdien no amatiem atkāpās Eiropas lietu ministre Marjela de Sarnēza un tieslietu ministrs Fransuā Beirū.

Gulāra, Sarnēza un Beirū pārstāv Demokrātisko kustību (MoDem), kas ir izveidojusi aliansi ar REM un valdībā bija pārstāvēta ar četriem ministriem. MoDem tiek apsūdzēta, ka tā izmantojusi Eiropas Parlamenta (EP) finansējumu, lai maksātu palīgiem, kas faktiski ir bāzēti Francijā. Kopš 9.jūnija pret partiju sākta izmeklēšana par iespējamo korupciju.

Beirū ir noraidījis šīs apsūdzības, skaidrojot, ka viņa partijas EP personāla vidū nav bijis fiktīvu darbinieku.

Beirū tieslietu ministra amatā nomainīs juriste Nikola Belubē, bet aizsardzības ministra amatu ieņems Francijas dzelzceļa kompānijas SNCF menedžere Floransa Parlī.

Savukārt Eiropas lietu ministra amats uzticēts elitārās akadēmijas ENA vadītajai Natālijai Luazo.

Kas nomainīs Fero teritoriālās attīstības ministra amatā vēl nav paziņots.

Pārējie ministri savus amatus saglabājuši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu