Pašnāvnieka sarīkotā sprādzienā Afganistānas dienvidos nogalināti vismaz 26 cilvēki

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Terorista pašnāvnieka pie bankas sarīkotā sprādzienā Afganistānas dienvidos ceturtdien nogalināti vismaz 26 cilvēki un vēl 59 ievainoti.

Policija paziņojusi, ka uzbrukumā pie Kabulas bankas filiāles Helmandas provinces galvaspilsētā Laškargāhā nogalināti 26 cilvēki un 59 tikuši ievainoti.

Nogalināto un ievainoto vidū bija «civiliedzīvotāji, skolotāji un armijas, nacionālās policijas un robežpolicijas personāls», kas stāvēja rindā pie bankas, lai saņemtu savas algas, aģentūrai DPA pavēstīja Helmandas policijas priekšnieks.

Uzbrukums noticis pirms Dzīru svētkiem, kas noslēdz musulmaņu svēto mēnesi ramadānu. Valdība parasti algas un prēmijas izmaksā iepriekš, lai cilvēki svētkiem varētu iegādāties dāvanas un delikateses.

Par uzbrukumu neviens grupējums atbildību vēl nav uzņēmies.

Helmanda ir islāmistu grupējuma «Taliban» bastions, un tas kontrolē apmēram 80% provinces teritorijas. Talibi regulāri uzbrūk bankām, lai nogalinātu valdības darbiniekus, kas ieradušies saņemt algu.

Kabulas bankas filiālei Paktijas provincē, Afganistānas austrumos, maijā beigās notika uzbrukums, kurā tika nogalināti septiņi cilvēki, bet vēl 31 tika ievainots.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu