Lietuvas gaisa telpu pārkāpusi neliela Baltkrievijas civilā lidmašīna

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Lietuvas gaisa telpu pārkāpusi neliela Baltkrievijas civilā lidmašīna, ceturtdien paziņojusi Lietuvas Aizsardzības ministrija.

Tā pavēstījusi, ka lidmašīna «An-2» atradusies Lietuvas gaisa telpā trešdien no plkst. 14.03 līdz 14.07 un no plkst.14.14 līdz 14.17. Pārkāpumu konstatējis Lietuvas Gaisa spēku gaisa telpas novērošanas dienests, kā arī tas fiksēts vizuāli.

Lietuvas Valsts robežsardzes dienests sācis pirmstiesas izmeklēšanu par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu.

Lietuvas Gaisa spēku galvenā štāba virsnieks sakariem ar sabiedrību vecākais leitnants Audrjus Ašmonts ziņu aģentūrai BNS pastāstīja, ka gaisa telpu pārkāpušās lidmašīnas dēļ Baltijas valstu gaisa telpā patrulējošās NATO lidmašīnas gaisā nav pacēlušās, jo Baltkrievijas lidmašīna Lietuvas gaisa telpā atradusies pārāk īsu laiku.

Saistība ar šo incidentu ceturtdien tiks iesniegta nota Baltkrievijas vēstniecībai, aģentūrai BNS teica Lietuvas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Rasa Jakilaitiene.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu