Poliju sadusmo Makrona pārmetumi par vērtību trūkumu dažās ES valstīs

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Polijas valdība ceturtdien noraidīja Francijas prezidenta Emanuela Makrona kritiku par vērtību trūkumu dažās Eiropas Savienības (ES) valstīs, saklausot tajā pārmetumus Varšavai un tās uzticībai Eiropas projektam.

Tas, ka Polija saņem ES finansējumu, nenozīmē, ka Polijai būtu jāpakļaujas Briselei un jāuzņem tik daudz bēgļu, cik to pieprasa bloks, sacīja prezidenta Andžeja Dudas preses sekretārs Kšištofs Lapiņskis.

Makrons intervijā astoņiem Eiropas laikrakstiem trešdien sacīja, ka «daži Eiropas līderi» ir vainojami «dubultā nodevībā».

«Viņi nolemj atteikties no principiem, pagriezt muguru Eiropai, ieņemt cinisku nostāju pret savienību, kas ir laba finansējuma izdalīšanai bez tās vērtību respektēšanas. Eiropa nav lielveikals. Eiropa ir kopīgs liktenis.»

Makrons neminēja nevienu konkrētu valsti vai līderi un norādīja, ka tās nav tikai «austrumu-rietumu debates», tomēr ar šiem spriedumiem viņš nāca klajā neilgi pēc tam, kad bija kritizējis Eiropas migrācijas sistēmu.

«Pašreizējā sistēma uzkrauj visas izmaksas dažām dalībvalstīm, un tā nespēs tikt galā ar nākamajiem migrācijas viļņiem,» brīdināja Makrons.

Tieši Centrālās un Austrumeiropas valstis paudušas visasākos iebildumus pret Briseles kvotu shēmu, kas paredz patvēruma meklētājus sadalīt visu dalībvalstu vidū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu