Tramps atzīst, ka viņam nav savu sarunu ierakstu ar Komiju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien atzina, ka viņam nav ierakstu, kuros būtu fiksētas viņa privātās sarunas ar atlaisto Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktoru Džeimsu Komiju.

Tramps vairākas nedēļas bija izteicies, ka būtu varējis ierakstīt šīs sarunas.

«Ar visām pēdējā laika ziņām par elektronisko novērošanu, informācijas pārtveršanu, atmaskošanu un nelegālu noplūdināšanu man nav ne jausmas, vai pastāv manu sarunu ar Džeimsu Komiju «lentes» jeb ieraksti, tomēr es neesmu veicis šādus ierakstus un man tādu nav,» tviterī paziņoja Tramps.

Tramps 12.maijā, trīs dienas pēc Komija atlaišanas, tviterī lika noprast, ka ir ierakstījis sarunas ar viņu. Komijs pirms tam bija paziņojis, ka ir pierakstījis visu, kas runāts ar prezidentu.

Komijs apgalvoja, ka sarunās Tramps prasījis, lai viņš apliecina lojalitāti viņam, un teicis, ka viņam jāizbeidz izmeklēšana par bijušā nacionālās drošības padomnieka Maikla Flinna sakariem ar Krieviju.

«Lai Džeimss Komijs labāk cer, ka mūsu sarunas nav ierakstītas, pirms viņš sāk nopludināt [informāciju] presei,» 12.maijā tviterī paziņoja Tramps.

Komijs 8.jūnijā savās liecībās Senāta Izmeklēšanas komisijai aprakstīja vairākas tikšanās ar Trampu un pauda cerību, ka tajās runātais tiešām ticis ierakstīts, jo tad šie ieraksti apstiprinātu viņa teikto par sarunām ar Trampu.

«Esmu redzējis tvītu par [ierakstu] lentēm. Ak dievs, es ceru, ka lentes pastāv,» teica Komijs.

Demokrāti bija pieprasījuši Trampam uzrādīt šos ierakstus, meklējot apstiprinājumu apgalvojumiem, ka Tramps nelikumīgi traucējis izmeklēšanu par sakariem ar Krieviju.

Demokrāti Pārstāvju palātas Izlūkošanas komitejā, kura izmeklē Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās un iespējamu Trampa kampaņas saistību ar to, 9.jūnijā pieprasīja, lai Baltais nams līdz 23.jūnijam iesniegtu jebkādus Trampa un Komija sarunu ierakstus.

«Termiņš jebkādu Komija sarunu [ierakstu] lenšu iesniegšanai Pārstāvju palātas Izlūkošanas komitejai, ja tādas eksistē, ir piektdien. Baltajam namam ir laiks to ievērot,» ceturtdien tvītoja šīs komitejas loceklis demokrāts Ādams Šifs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu