Vai Lielbritānijas karaliene tiks pie soda? Braukusi nepiesprādzējusies

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šonedēļ Lielbritānijas karaliene Elizabete II ar auto devās uz Vestminsteru, lai atklātu parlamenta sēdi. Kāds acīgs vērotājs pamanījis, ka karaliene, esot automašīnas aizmugurē, nav lietojusi drošības jostu. Pēc tam acīgais novērotājs nolēma, ka šāds satraucošs fakts un publiska ceļu satiksmes drošības noteikumu neievērošana nedrīkst notikt, tāpēc tas piezvanījis attiecīgajiem dienestiem. Zvanu saņēmis Rietumjorkšīras policijas iecirknis.

Policijas pārstāvis gan cenšas atrunāties - esot skaidrojis zvanītājam, ka tālrunis 999 ir domāts tikai zvaniem par ārkārtas situācijām.

Saskaņā ar Apvienotās Karalistes tiesību aktiem obligāti ir automašīnā jālieto drošības josta, ja auto ir ar to aprīkots. Taču šajā gadījumā var būt nedaudz citādi - karaliene ir pasargāta no atsevišķiem civiltiesiskiem nosacījumiem. Paziņojums Britu monarhijas tīmekļa vietnē saka: «Karaliene ārkārtīgi uzmana to, lai visas viņas personiskās darbības būtu veiktas stingrā saskaņā ar likumu.»

Šai kontekstā Londonas mērijas policija publiskoja virkni smieklīgāko zvanu, kādus tā saņēmusi no dažādiem satrauktiem ļaudīm uz ārkārtas situāciju telefona numuru:

- kāda sieviete nopietni sūdzējusies par klaunu, kas pārdod pārāk dārgus balonus uz ielas;

- sieviete sūdzējusies, ka viņa ir nopirkusi aukstu kebabu, bet tirgotājs nevēlas viņai dot jaunu un siltu;

- kāds zvanītājs plkst. 4:00 no rīta jautājis: «Kur ir vislabākā vieta, lai uzreiz dabūtu bekona sviestmaizi?» Citi numuri neesot viņam bijuši prātā;

- kāds cilvēks vēlējies, lai policija palīdz atgūt viņa 50 centu monētu, kas iestrēgusi veļas mazgājamā mašīnā vietējā veļas mazgātavā;

- kādi ceļotāji aizgulējušies un vēlējās, lai policija viņus steidzami nogādā lidostā, lai viņi nenokavētu lidmašīnas reisu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu