Krievijas CVK: Navaļnijs nedrīkst kandidēt prezidenta vēlēšanās

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vladimir Smirnov / TASS

Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs nedrīkst kandidēt nākamgad gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, piektdien paziņoja Krievijas Centrālā vēlēšanu komisija (CVK).

«Šobrīd Aleksejs Navaļnijs nedrīkst kandidēt uz amatu,» norādīja CVK, atsaucoties uz Navaļnijas piespriesto nosacīto sodu.

Par nopietniem noziegumiem notiesātie desmit gadus pēc izciestā soda beigām nedrīkst kandidēt uz publisku amatu, skaidroja CVK.

Navaļnijs decembrī paziņoja par nodomu kandidēt nākamajās prezidenta vēlēšanās. Taču tiesa atzina viņu par vainīgu «Kirovļes» lietā par naudas izlaupīšanu, piespriežot viņam piecu gadu cietumsodu nosacīti, kas liedz viņam kandidēt prezidenta vēlēšanās.

Navaļnijs šo lietu uzskata par politizētu un savu vainu neatzīst. Viņš jau sācis priekšvēlēšanu kampaņu un negrasās to pārtraukt.

Navaļnijs šobrīd izcieš 25 dienu administratīvo arestu par pretkorupcijas protestu rīkošanu.

Gaidāms, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins kandidēs uz ceturto amata termiņu, lai arī oficiāli viņš par savu nodomu nav paziņojis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu