Brazīlijas prezidentam izvirza apsūdzības korupcijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Brazīlijas ģenerālprokurors Rodrigu Žanu pirmdien prezidentam Mišelam Temeram izvirzīja apsūdzības korupcijā.

Brazīlijas Augstākajā tiesā iesniegtajā apsūdzībā Temers tiek vainots par 500 000 Brazīlijas reālu (134 000 eiro) saņemšanu no korupcijas sskandālā iesaistīta gaļas pārstrādes kompānijas JBS vadītāja.

Lai sāktos Temera tiesas process, Brazīlijas parlamenta apakšpalātai vispirms ar divām trešdaļām balsu ir jāapstiprina prezidentam izvirzītās apsūdzības. Tādā gadījumā Temers uz sešiem mēnešiem tiktu atstādināts no amata.

Žanu arī izmeklē iespējamu Temera dalību noziedzīgā grupējumā un izmeklēšanas kavēšanu. Gaidāms, ka šīs apsūdzības tiks izvirzītas vēlāk.

Tiek uzskatīts, ka Temers šobrīd parlamentā bauda pietiekami lielu uzticību, lai viņam izvirzītās apsūdzības tiktu noraidītas.

Sabiedriskās domas aptaujas gan rāda, ka Temeru atbalsta tikai 7% brazīliešu, kas ir vēl mazāks atbalsts nekā viņa priekštecei Dilmai Rusefai, kuras atcelšanu no amata arī izraisīja apsūdzības korupcijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu