Reaģējot uz izšautu raķeti, Izraēla bombardē «Hamas» pozīcijas Gazas joslā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izraēlas militārās lidmašīnas otrdienas rītā veica uzlidojumu palestīniešu islāmistu grupējuma «Hamas» pozīcijām Gazas joslā, atbildot uz pirms tam no Gazas joslas uz Izraēlu izšautu raķeti, pavēstījuši avoti palestīniešu pusē.

Vairāki sprādzieni nogranduši Gazas pilsētas rietumos un Gazas joslas centrālajā daļā un dienvidos.

Gazas joslas varasiestādes paziņoja, ka neviens Izraēlas uzlidojumos nav cietis, bet aģentūras AFP fotogrāfs tikmēr vēstīja, ka vismaz viens vīrietis tajos ievainots.

Izraēlas bruņotie spēki tikmēr paziņoja, ka uzlidojumi «Hamas» militārajiem mērķiem veikti, reaģējot uz iepriekš no Gazas uz Izraēlu izšautu raķeti.

Izraēlas radio vēstīja, ka raķete pirmdienas vakarā nokritusi klajā laukā, un neviens cilvēks uzbrukumā necieta.

Atbildību par izšauto raķeti uzņēmies kāds ar teroristu grupējumu «Islāma valsts» saistīts vietējais grupējums.

Izraēla uzskata, ka «Hamas» ir atbildīgs par visiem raķešu uzbrukumiem, kas veikti no Gazas, neatkarīgi no tā, kas tos sarīkojis.

«Hamas» 2007.gadā pārņēma varu Gazas joslā, kā rezultātā izveidojās divas konkurējošas administrācijas - «Hamas» pārvalde Gazas joslā un palestīniešu pašpārvaldes prezidenta Abasa administrācija Rietumkrastā.

Izraēla un «Hamas» kopš 2008.gada Gazas joslā iesaistījusies trīs karos, pēdējo reizi - 2014.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu