Trampa vēlēšanu kampaņas vadītājs Manaforts saņēmis 17 miljonus no Janukoviča partijas

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidenta Donalda Trampa bijušā vēlēšanu kampaņas vadītāja Pola Manaforta konsultāciju firma divu gadu laikā saņēmusi 17,1 miljonu ASV dolāru no savulaik Krievijas sponsorētā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča Reģionu partijas, ziņo laikraksts «The Washington Post».

Tas vēsta, ka par to liecina dokumenti, kas iesniegti ASV Tieslietu ministrijā. Nauda no Ukrainas Reģionu partijas saņemta no 2012.līdz 2014.gadam.

Dokumentos teikts, ka to pakalpojumu vidū, par ko saņemta samaksa, bijuši «centieni ietekmēt ASV politiku Ukrainas jautājumā».

Manaforts Trampa kampaņas vadību bija spiests pamest pērnā gada augustā, nākot gaismā faktiem par viņa sadarbību ar Janukoviču.

Pret Manafortu un bijušo Trampa padomnieku nacionālās drošības jautājumos Maiklu Flinnu ir vērsta ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) izmeklēšana par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu kampaņā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu