Teroristu uzbrukumi ietekmējuši Igaunijas iedzīvotāju ceļojumu plānus

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Teju katrs sestais Igaunijas iedzīvotājs izvairās ceļot uz valstīm, kur nesen notikuši teroristu uzbrukumi, atsaucoties uz mēneša sākumā veiktu aptauju, otrdien ziņo laikraksts «Postimees».

Gandrīz divas trešdaļas Igaunijas iedzīvotāju uzskata, ka Eiropā nesen notikušo teroraktu dēļ situācija palikusi nedrošāka, norādīja sabiedriskās domas un tirgus izpētes kompānijas «Kantar Emor» eksperts Aivars Vogs.

Pēc laikraksta «Postimees» pasūtījuma jūnija sākumā veiktā aptauja liecina, ka 15,2% Igaunijas iedzīvotāju centušies izvairīties no došanās uz valstīm, kur notikuši teroristu uzbrukumi, un 3,9% aptaujāto pat mainījuši ceļojumu plānus.

«Vislielākā šo cilvēku daļa ir sievietes, 25 līdz 50 gadus veci cilvēki un iedzīvotāji ar augstāko izglītību,» norādīja Vogs, piebilstot, ka to iespējams izskaidrot ar faktu, ka cilvēki ar augstāku izglītību ceļo biežāk un ir informēti par notiekošo ārvalstīs.

Visnelielāko ietekmi nesenie terorakti atstājuši uz gados jauniem vīriešiem, kuriem nav augstākās izglītības. 42% līdz 45% aptaujāto šajā grupā apgalvoja, ka terorakti viņus nekādi nav iespaidojuši.

Tomēr kopumā terorakti pat ietekmējuši Igaunijas iedzīvotāju izvēlētos ceļojumu maršrutus, liecina aptaujas rezultāti. Piemēram, pēc pagājušajā gadā notikušā terorakta Stambulas lidostā igauņi vairs nevēlas doties uz Turciju.

Igaunijas Ārlietu ministrijas konsulārā dienesta vadītāja sacīja, ka igauņi sākuši reģistrēt savus ceļojumus ministrijā pat gadījumos, kad neizbrauc ārpus Eiropas.

Aptauja tika veikta internetā no 9.jūnija līdz 16.jūnijam. Tajā piedalījās 1350 Igaunijas iedzīvotāji vecumā no 15 līdz 74 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu