Taizeme plāno būvēt 459 metrus augstu skatu torni

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Taizeme būvēs 459 metrus augstu skatu torni, kam jākļūst par vienu no valsts galvenajiem tūrisma objektiem un augstāko ēku valstī, trešdien paziņojis valdības preses pārstāvis.

Plānots, ka torņa celtniecība izmaksās aptuveni 4,6 miljardus batu (120 miljonus eiro), bet būvdarbu grafiks vēl nav sastādīts.

«Tas būs Taizemes jaunais tūrisma objekts,» norādīja valdības preses pārstāvis, piebilstot, ka tornim nebūs komerciālu mērķu.

«Tur nebūs veikalu un peļņa no ieejas maksas tiks ziedota labdarībai,» viņš piebilda.

Tornis tiks celts blakus Čavphrajas upei, kas tek cauri Taizemes galvaspilsētai Bangkokai. Plānots, ka tornī atradīsies galvenokārt galerijas. Tajās būs atspoguļoti sociālās attīstības projekti, kurus ierosināja oktobrī mūžībā aizgājušais karalis Pumipols Aduljadejs, un cita informācija par Taizemi.

Ieejas maksa ārvalstu tūristiem būs 750 bati (aptuveni 20 eiro), bet taizemiešiem par pusi mazāka, atklāja valdības preses pārstāvis.

Torņa celtniecību finansēs privātās institūcijas un uzņēmēji un valsts līdzekļi projektā netiks ieguldīti.

Pēc pabeigšanas tornis būs augstākā ēka Taizemē un otra augstākā Dienvidaustrumāzijā pēc dvīņu debesskrāpjiem «Petronas Towers» Kualalaumpurā, Malaizijā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

    Tēmas

    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu