«Hamas» veido buferzonu līdzās Gazas joslas-Ēģiptes robežai

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Gazas joslā valdošā kustība «Hamas» sākusi drošības zonas izveidošanu līdzās šīs palestīniešu teritoriju daļas robežai ar Ēģipti, šādi īstenojot vienošanos ar Kairu, trešdien pavēstīja Gazas joslas iekšlietu ministra vietnieks Tavfiks Abu Niems.

Buferzonas izveidošanas mērķis ir «robežas apvidus kontrolēšana un drošības nostiprināšana uz robežas ar Ēģipti», skaidroja viceministrs.

«Plāns paredz nolīdzināt apvidu 12 kilometru garumā līdzās robežai ar Ēģipti, uzbūvēt sargtorņus un uzstādīt kameras, kā arī apgaismot visu apvidu,» Abu Niems sacīja žurnālistiem.

Slēgtā militārā zona būs 12 kilometrus gara un 100 metrus plata.

Mērķis ir novērst narkotiku ievešanu, kā arī cilvēku nelikumīgu iekļūšanu no Ēģiptes un Ēģiptē, viņš sacīja.

Šo pasākumu īstenošana ir daļa no vienošanās, kas tika panākta ar Ēģipti, piebilda amatpersona.

«Mēs sūtām vēstījumu Ēģiptei, ka mēs esam uzticīgi idejai par mūsu robežas pilnīgu nodrošināšanu,» norādīja Abu Niems.

Attiecības starp Kairu un Gazas joslu ir pasliktinājušās kopš 2013.gada, kad Ēģiptē valsts apvērsumā tika gāzts pirmais demokrātiskās vēlēšanās ievēlētais prezidents Mohameds Mursi - Musulmaņu brālības politiķis. Palestīniešu kustība «Hamas» tiek uzskatīta par Musulmaņu brālības atzaru.

Pēc apvērsuma Ēģipte vairākkārt apsūdzējusi «Hamas», ka tā esot vainojama uzbrukumos tās teritorijā. «Hamas» šīs apsūdzības noraida.

Pagājušajā mēnesī «Hamas» iepazīstināja ar jaunām politikas nostādnēm, kas paredz distancēšanos no Musulmaņu brālības. Politikas vērotāji šo soli skaidro ar centieniem uzlabot attiecības ar Kairu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu