Kaljulaida: Igaunija un Francija pārstāv eirooptimistus

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunija un Francija vienotas Eiropas nākotnē raugās optimistiski, trešdien uzsvērusi Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida, tiekoties ar Francijas premjerministru Eduāru Filipu, kas ieradies Igaunijā oficiālā divu dienu vizītē.

«Mūsu izpratne par Eiropas Savienību un tās lomu kontinenta attīstībā pamatvilcienos sakrīt. Protams, mēs saskatām vietas, kur ES varētu darboties labāk, bet uz vienotās Eiropas nākotni mēs raugāmies optimistiski - ja kaut kas nedarbojas, tas vienkārši jālabo. Šai ziņā mēs acīmredzot runājam Eiropas optimistu vārdā,» viņa norādījusi.

Kā atzinusi Kaljulaida, Igaunijai ir būtiski, ka Tapas bāzē izvietoti franču karavīri, bet vienlaikus tas ir svarīgi arī no visas NATO drošības un vienotības viedokļa.

«Francijas lomu NATO un ES nākotnē nevar novērtēt par augstu,» viņa sacījusi.

Igaunijā NATO spēku sastāvā ir dislocēti apmēram 300 Francijas karavīri.

Kaljulaidas un Filipa tikšanās laikā pārrunāti arī jautājumi, kas saistīti ar abu valstu sadarbību un pieredzes apmaiņas iespējām informācijas tehnoloģiju jomā. Francijas premjers izrādījis interesi par Igaunijas panākumiem sabiedrības digitalizācijā un elektronisko pakalpojumu attīstīšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu