ASV pastiprinās aviopasažieru pārbaudes, nepaplašinot klēpjdatoru aizliegumu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV valdība trešdien paziņoja, ka pastiprinās pasažieru pārbaudes komerciālajos avioreisos uz ASV, bet nepaplašinās aizliegumu pārvadāt rokas bagāžā klēpjdatorus un citas lielas elektroniskās ierīces.

Šogad noteiktais aizliegums attiecas uz reisiem, kas uz ASV tiek veikti no 10 lidostām astoņās Tuvo Austrumu un Ziemeļāfrikas valstīs. Bija izteikti pieņēmumi, ka tas tiktu paplašināts arī uz citām lidostām, tostarp Eiropā.

ASV iekšzemes drošības ministrs Džons Kelijs paziņoja, ka jaunie pasākumi tiks ieviesti pakāpeniski un tie būs «gan redzami, gan neredzami».

Viņš sacīja, ka šie pasākumi ir nepieciešami, jo ir atjaunojusies teroristu grupējumu interese par kaitējuma nodarīšanu aviācijas nozarē.

«Varat nešaubīties: mūsu ienaidnieki pastāvīgi strādā, lai atrastu jaunas metodes sprāgstvielu maskēšanai, insaideru vervēšanai un lidmašīnu nolaupīšanai,» teica ministrs.

Šīs aktivitātes apvienojumā ar faktu, ka teroristu radītie draudi nav mazinājušies, vedināja Keliju secināt, ka «ir laiks paaugstināt aviācijas drošības globālo pamatu».

Ir paredzēts pastiprināt elektronisko ierīču pārbaudes, pamatīgāk pārbaudīt pasažierus un ieviest jaunus pasākumus, lai mazinātu potenciālos insaideru uzbrukumu draudus, sacīja Kelijs.

Aviokompānijas un drošības aģentūras, kas neīstenos šos pasākumus, varēs tikt pakļautas citiem ierobežojumiem, tostarp elektronisko ierīču aizliegumam lidmašīnās vai reisu uz ASV atcelšanai, sacīja ministrs.

ASV tomēr gaida, ka pēc sarunām ar sabiedrotajiem un ārzemju partneriem visas aviokompānijas īstenos šos pasākumus, piebilda Kelijs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu