Krievija jauno Lielbritānijas lidmašīnu bāzes kuģi nosauc par vieglu mērķi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Maskava ceturtdien izsmēja Lielbritānijas jauno lidmašīnu bāzes kuģi «HMS Elizabeth II», norādot, ka tas būtu viegls mērķis Krievijas spēkiem.

Krievijas Aizsardzības ministrija par augstprātīgiem nosauca Lielbritānijas aizsardzības ministra Maikla Falona izteikumus, ka Krievijas vienīgais lidmašīnu bāzes kuģis «Admiral Kuzņecov» ir nolietojies, un Maskava jauno britu kuģi uzlūkos ar nelielu skaudību.

Falona izteikumi «skaidri parāda zināšanu trūkumu par floti», paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis Igors Konašenkovs.

«Pretēji «Admiral Kuzņecov», kas aprīkots ar pretgaisa un pretzemūdeņu raķetēm un īpaši pretkuģu raķetēm «Granit», britu lidmašīnu bāzes kuģis ir tikai liels, viegls mērķis jūrā,» viņš piebilda.

«Paturot to prātā, britu karaliskās karaflotes interesēs būtu neizrādīt tās lidmašīnu bāzes kuģa «skaistumu» atklātā jūrā tuvāk par pāris simtiem jūdžu,» uzsvēra Konašenkovs.

280 metrus garais un 65 000 tonnu smagais «HMS Elizabeth II» ir britu karaflotes visu laiku lielākais kuģis. Tas pirmdien devās izmēģinājuma braucienā.

Kuģa būvniecība izmaksāja trīs miljardus britu mārciņu (3,4 miljardus eiro).

Padomju laikā būvētais «Admiral Kuzņecov» piedalījās Krievijas militārajā operācijā Sīrijas prezidenta Bašara al Asada atbalstam, tomēr tam atgadījās vairākas problēmas.

Kuģis ir atgriezies no Vidusjūras, un šobrīd tiek remontēts Murmanskas ostā.

Pēc Krievijas agresijas Ukrainā attiecības starp Maskavu un Londonu sasniegušas zemāko punktu pēdējo desmitgažu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu