Igaunijas Drošības policija aizturējusi bijušo Valsts kancelejas darbinieku

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/LETA

Igaunijas Drošības policija aizturējusi Valsts kancelejas drošības un valsts aizsardzības jautājumu biroja bijušo padomnieku, kurš tiek turēts aizdomās par valsts noslēpuma izpaušanu, vēsta Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija ERR.

Tā ziņo, ka Raine Ēnmā aizturēts 29.jūnijā.

Valsts prokuratūras preses sekretāre Kadri Tammaja ERR apstiprināja, ka aizturēts bijušais Valsts kancelejas darbinieks, kuru tur aizdomās par valsts noslēpuma izpaušanu, un 1.jūlijā Harju apriņķa tiesa viņam noteikusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Preses sekretāre arī norādīja, ka nevar sniegt sīkāku informāciju, ņemot vērā nozieguma raksturu.

Laikraksts «Eesti Ekspress» ziņo, ka pie Ēnmā, kurš jūnijā štatu samazināšanas dēļ atlaists no darba Valsts kancelejā, atrasti Drošības policijas un ārējā izlūkdienesta - Informācijas departamenta - slepeni dokumenti.

Ēnmā agrāk strādājis dažādos ar iekšējo drošību saistītos amatos Iekšlietu ministrijā, bet pēdējos gados - Valsts kancelejā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu