Šogad Eiropā pār Vidusjūru ieradušies vairāk nekā 100 000 nelegālo imigrantu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš gada sākuma Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, ieradušies vairāk nekā 100 000 nelegālo imigrantu, bet 2247 ceļā gājuši bojā, otrdien paziņojusi Starptautiskā Migrācijas organizācija (IOM).

No 1.janvāra līdz 3.jūlijam Itālijā ieradušies vairāk nekā 85 000 nelegālo imigrantu, gandrīz 9300 sasnieguši Grieķiju, nepilni 6500 ieradušies Spānijā un vairāk nekā 270 - Kiprā, liecina IOM dati.

Lai gan šie skaitļi ir lieli, tie ir krietni mazāki par pagājušā gada skaitļiem.

2016.gadā šai pat laika periodā Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, ieradās 231 503 nelegālie imigranti.

Pērn vairums migrantu devās no Turcijas uz Grieķiju, taču Eiropas Savienības (ES) un Ankaras martā noslēgtā vienošanās pielika punktu šim migrācijas maršrutam.

Šogad 85% migrantu, kas šķērsojušu Vidusjūru, izkāpuši krastā Itālijā.

Romā ceturtdien notiks neoficiāla ES tieslietu un iekšlietu ministru sanāksme, lai apspriestu migrācijas krīzi.

Itālija vēlas, lai arī citas Eiropas valstis atvērtu savas ostas kuģiem, kas nodarbojas ar nelegālo imigrantu uzņemšanu Vidusjūrā.

Arī IOM vadītājs Viljams Leisijs Svings otrdien aicināja izrādīt lielāku solidaritāti Itālijai migrācijas krīzes risināšanā.

«Izglābto migrantu uzņemšanu nedrīkst uzskatīt tikai par Itālijas jautājumu, tas jāuzskata par visas Eiropas jautājumu,» norādīja IOM vadītājs.

Arī ANO Bēgļu aģentūra pirmdien brīdināja, ka Itālija drīz vairs nespēs uzņemt desmitiem tūkstošiem bēgļu, kas izkāpj tās krastos.

«Tas nav ilgtspējīgi. Nepieciešams, lai citas valstis pievienotos Itālijai un uzņemtos daļu no šīs atbildības,» norādīja aģentūras pārstāvis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu