Stoltenbergs un Tilersons tiksies ar Porošenko, lai apspriestu Krievijas iebrukumu Austrumukrainā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs un ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons svētdien Kijevā tiksies ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko, lai apspriestu Krievijas iebrukumu Austrumukrainā.

Tilersons «no jauna apstiprinās Amerikas atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei, vienlaikus iedrošinot Ukrainas valdību īstenot reformas, kas stiprinās Ukrainas ekonomiku, politiku un armiju,» paziņoja ASV Valsts departaments.

Ukrainas parlaments šonedēļ apstiprināja likumprojektu, kas nosaka Ukrainas ārpolitisko kursu, kurā prioritāte ir iestāšanās NATO.

Par to ceturtdien nobalsoja 276 deputāti.

Likumprojekta pavadvēstulē norādīts, ka jaunais likums nodrošina iestājai aliansē nepieciešamos grozījumus Ukrainas likumos.

Likumprojekta autori skaidroja, ka šī likuma pieņemšana veicinās Ukrainas un NATO sadarbības paplašināšanu un padziļināšanu, nostiprinās valsts nacionālo drošību, kā arī sniegs garantijas tās suverenitātei un teritoriālajai vienotībai.

«Krievijas Federācijas agresija pret Ukrainu, Ukrainas teritorijas daļas aneksija ir Ukrainas valstij uzlikusi neatliekamu uzdevumu samērā reāli nodrošināt valsts nacionālo drošību,» norādīja likumprojekta autori.

Porošenko ir paudis gatavību rīkot referendumu par valsts iestāšanos NATO.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu