Tramps: Pienācis laiks virzīties uz priekšu attiecībās ar Krieviju

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps svētdien, pēc atgriešanās no G20 samita Hamburgā, tviterī norādījis, ka pienācis laiks virzīties uz priekšu konstruktīvās attiecībās ar Krieviju.

Tramps, kurš piektdien Hamburgā tikās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, norādīja, ka divreiz izdarījis spiedienu uz Putinu jautājumā par Krievijas jaukšanos ASV vēlēšanās, bet neatklāja, vai akceptējis Putina noliegumu.

Tramps ir izteicies, ka, viņaprāt, Krievija, visticamāk, uzlauza Demokrātu nacionālās komitejas un Hilarijas Klintones padoto e-pastus, bet norādījis, ka droši vien bijušas iesaistītas arī citas valstis.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs sākotnēji žurnālistiem Vācijā piektdien paziņoja, ka Tramps akceptējis Putina sacīto, ka Krievija nav jaukusies ASV vēlēšanās, un Putins izteicās, ka Trampu, acīmredzot, apmierinājušas viņa atbildes.

ASV amatpersonas to nav noliegušas, bet nav arī apstiprinājušas, norādot, ka Tramps pats nāks klajā ar komentāriem šajā sakarā.

ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons, kurš bija klāt Trampa un Putina sarunās, piektdien sacīja, ka abas puses principā vienojušās par to, ka nespēj vienoties jautājumā par Krievijas jaukšanos ASV vēlēšanās.

Tramps svētdien tviterī paziņojis, ka abas puses vienojušās izveidot kiberdrošības ātrās reaģēšanas spēkus, lai novērstu hakeru uzbrukumus vēlēšanu procesam un citas negatīvas lietas.

Baltā nama saimnieks arī norādīja, ka nav ar Putinu apspriedis sankcijas, ko ASV piemērojušas Krievijai, un uzsvēra, ka nekas netiks darīts, kamēr nebūs atrisinātas Ukrainas un Sīrijas problēmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu