Pirmie soļi uz konflikta risināšanu Ukrainā jāsper Krievijai

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pirmie soļi ceļā uz konflikta deeskalāciju Ukrainā jāsper Krievijai, svētdien Kijevā paziņojis ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons. Vašingtona ir vīlusies, ka Minskas vienošanās nav spējusi panākt lielāku progresu konflikta risināšanā, piebilda ASV valsts sekretārs.

Viņš Kijevā tikās ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko. Tilersons norādīja, ka Kijeva viņam bija «nozīmīga pieturvieta» ceļā uz Ukrainas teritoriālās vienotības atjaunošanu.

«Sarunās ar Krievijas vadību vairāk nekā vienu reizi es ļoti nepārprotami paziņoju, ka Krievijai nepieciešams spert pirmos soļus situācijas deeskalācijā Austrumukrainā, īpaši attiecībā uz pamiera ievērošanu, smago ieroču atvilkšanu un ļaušanu Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotājiem veikt savu darbu,» paziņoja Tilersons.

«Tas ir nepieciešams, lai mēs varētu veikt kādu kustību,» viņš piebilda.

Konflikts tika «plānots un aizsākts Maskavā, tādēļ atbilde mierīgam atrisinājumam meklējama Maskavā», uzsvēra Porošenko.

Porošenko pirmdien Kijevā paredzēta Porošenko un NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga tikšanās.

ASV karaflote svētdien pavēstījusi, ka tās eskadras mīnu kuģis «USS Carney» ienācis Melnajā jūrā, kur tam paredzēts piedalīties Ukrainas un ASV kopīgi rīkotās starptautiskajās militārajās mācībās «Sea Breeze».

Ukrainas parlaments šonedēļ apstiprināja likumprojektu, kas nosaka Ukrainas ārpolitisko kursu, kurā prioritāte ir iestāšanās NATO.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu