Tusks: ES stingri atbalsta Ukrainas teritoriālo integritāti

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienība (ES) stingri atbalsta Ukrainas teritoriālo integritāti, saskaroties ar Krievijas agresiju, ceturtdien, viesojoties Kijevā, paziņojis Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

«Mēs stingri stāvam Ukrainas pusē,» preses konferencē paziņoja Tusks, stāvot blakus Ukrainas prezidentam Petro Porošenko un Eiropas Komisijas (EK) prezidentam Žanam Klodam Junkeram.

«Mēs neatzīstam Krimas nelikumīgo aneksiju,» paziņoja Tusks, piebilstot, ka viņam šodien pilnīgi skaidrs, ka ārējie ienaidnieki neuzveiks Poliju, kura ir stipra valsts.

Jau vēstīts, ka ES otrdien oficiāli apstiprināja ES un Ukrainas asociācijas līgumu.

Bloka dalībvalstis paziņoja, ka nolēmušas oficiāli noslēgt ratifikācijas procesu, un līgums stāsies spēkā 1.septembrī.

ES un Ukraina parakstīja asociācijas līgumu 2014.gadā. Toreizējais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs mēģināja atteikties no līguma parakstīšanas, izraisot plašus tautas protestus, kā rezultātā Ukrainas parlaments atstādināja Janukoviču no amata.

Tūlīt pēc tam Krievija okupēja Krimas pussalu un iebruka Austrumukrainas kontinentālajā daļā, kur karadarbībā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 10 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu