Džimijs Kārters hospitalizēts pēc dehidrācijas Kanādas apmeklējuma laikā

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Bijušais ASV prezidents Džimijs Kārters ceturtdien tika hospitalizēts dehidrācijas dēļ Kanādā, kur viņš palīdzēja celt mājokļus labdarības organizācijai «Habitat for Humanity» («Dzīvesvieta cilvēcei»).

92 gadus vecais Kārters, kurš pazīstams ar humāno darbību pēc savas prezidentūras, tika aizvests uz slimnīcu Vinipegas pilsētā, paziņoja viņa preses sekretāre Dianna Kondžileo.

«Habitat for Humanity» vadītājs Džonatans Rekfords sacīja, ka eksprezidenta veselība nav nopietni apdraudēta.

«Kārters mums pateica, ka viņam viss ir kārtībā un ka viņš tiek aizvests uz [medicīnisku] novērošanu,» teica Rekfords.

«Habitat for Humanity» ceļ 150 mājokļus trūcīgiem cilvēkiem Kanādā, šādi atzīmējot valsts 150. gadskārtu.

Kārters ar sievu Rozalinnu no pirmdienas līdz trešdienai bija Edmontonā, kur šī organizācija ceļ 75 mājokļus, bet pēc tam devās uz Vinipegu, kur pievienojās simtiem brīvprātīgo, kas tur iesaistījušies 50 mājokļu celtniecībā Sentdžeimsas rajonā.

Kārters pēc apmēram pusotru stundu ilga darba apsēdās krēslā un izskatījās saguris. ASV Slepenā dienesta aģenti Kārteru aizveda līdz viņa autokortežam, un bet pēc tam viņš ar ātrās palīdzības automašīnu tika aizvests uz slimnīcu.

Kārteram 2015.gadā bija diagnosticēta melanoma, kas izplatījās uz smadzenēm, bet 2016.gada martā viņš paziņoja, ka ārstēšanās vairs nav nepieciešama. Kārters turpināja strādāt kā brīvprātīgais «Habitat for Humanity» būvdarbos, arī ārstējoties no vēža.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu