Lietuvas policija atklājusi 13 500 viltotu eiro

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Lietuvas Alītas apriņķa policija piektdien paziņoja, ka atklājusi viltotu naudu 13 500 eiro vērtībā. Aizdomās par viltotas naudas izgatavošanu, glabāšanu un realizēšanu apcietināti pieci Šalčininku rajona iedzīvotāji.

Aizdomas radās pagājušajā nedēļā, kad viens no viņiem kādā Alītas apriņķa pilsētā mēģināja norēķināties par pirkumu ar 50 eiro naudaszīmi.

Otrdien tika aizturēti pieci jaunieši, vēlāk viņu dzīvesvietās tika veikta kratīšana un pie diviem no viņiem atklātas 77 viltotas 50 eiro naudaszīmes un iekārta, kas, domājams, izmantota naudas viltošanai, bet ceturtdien, pēc vēl viena aizdomās turētā nopratināšanas, citās mājās atrastas vēl 188 tādas pašas vērtības viltotas naudaszīmes.

Alītas apriņķa galvenajā policijas komisariātā sākta pirmstiesas izmeklēšana.

Divi no aizturētajiem iepriekš tiesāti par zādzībām un vieglu miesas bojājumu nodarīšanu. Šoreiz viņiem draud brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu