Pentagons: ASV spēki nogalinājuši «Islāma valsts» Afganistānas filiāles līderi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV bruņotie spēki ir nogalinājuši grupējuma «Islāma valsts» Afganistānas filiāles līderi, šonedēļ veicot uzlidojumu Kunaras provincē Afganistānas ziemeļaustrumos, piektdien paziņoja ASV Aizsardzības ministrija.

«ASV spēki nogalināja «Irākas un Sīrijas Islāma valsts – Horasānas provinces» (ISIS-K) emīru Abu Sajedu 11.jūlijā [gaisa] triecienā pret grupējuma štābu Kunaras provincē,» teikts Pentagona preses sekretāres Danas Vaitas paziņojumā.

«Uzlidojumā tika nogalināti arī citi ISIS-K locekļi, un tas ievērojami traucēs teroristu grupējuma plānus paplašināt savu klātbūtni Afganistānā,» teikts paziņojumā.

ISIS-K izveidojās 2015.gadā un ir ieņēmusi lielu daļu no Nangarhāras un Kunaras provincēm Pakistānas robežas tuvumā, bet tās dalību Afganistānas bruņotajā konfliktā ir lielā mērā aizēnojušas operācijas pret vietējo islāmistu grupējumu «Taleban».

Afganistānas un ASV spēki ir nogalinājuši arī divus iepriekšējos ISIS-K vadītājus - Hafizu Saīdu 2016.gada jūlijā un Abdulu Hasibu šī gada aprīļa beigās, paziņoja Pentagons.

Hasibs un citi kaujinieku komandieri gāja bojā ASV Armijas reindžeru un Afganistānas specvienības kopīgā uzlidojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu