Spānijas policijai izmeklējot Eiropas zirga gaļas skandālu, aizturēti 66 cilvēki

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spānijas policijai izmeklējot Eiropas zirga gaļas skandālu, aizturēti 66 cilvēki, svētdien paziņoja Eiropas Savienības tiesībaizsardzības aģentūra Eiropols.

Aizturētie piederēja pie kriminālas organizācijas, kas lētu zirga gaļu pārdeva kā liellopu gaļu, kas ir daudz dārgāka.

Eiropola paziņojumā norādīts, ka šī zirga gaļa bija sliktas kvalitātes, tāpēc nebija piemērota cilvēku pārtikai, turklāt daļa no tām bija saindēta ar pretiekaisuma medikametu fenilbutazonu, kas bija dots zirgiem.

Gaļas vairumtirgotājs no Nīderlandes, kurš tiek uzskatīts par šī grupējuma līderi, aizturēts Beļģijā, bet vēl 65 cilvēki aizturēti Spānijā. Viņiem izvirzītas apsūdzības noziegumos pret sabiedrības veselību, dokumentu viltošanā, naudas atmazgāšanā un citos likumpārkāpumos.

Skandāls sākās 2013.gada janvārī, kad pārtikas inspektori Īrijā atrada zirga gaļu burgeros, kas tika pārdoti lielveikalu tīklā «Tesco». Drīz pēc tam zirga gaļa tika atrasta arī gatavajos ēdienos, ko pārdeva lielveikalos Lielbritānijā.

2016.gada vasarā Spānijas iestādes konstatēja pārkāpumus tirdzniecībā ar zirga gaļu, kas bija neatbilstoši marķēta un tika eksportēta. Izmeklēšana noveda pie zirga gaļas vairumtirgotāja Nīderlandes pilsoņa, kurš vadīja kriminālo tīklu no Kalpas Spānijas austrumu provincē Alikantē, sacīts Eiropola paziņojumā.

Izmeklēšanu vadīja Spānijas policija, sadarbojoties ar izmeklētājiem astoņās valstīs. Operācijā tika arestēti vairāki banku konti, kā arī atsavināti nekustamie īpašumi un luksusa automašīnas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu