Trīs gadi pēc MH17 traģēdijas: Vainīgie vēl nav saukti pie atbildības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien aprit trīs gadi kopš pasažieru lidmašīnas MH17 notriekšanas virs Krievijas okupētās Ukrainas austrumu daļas. Izmeklēšana turpinās un, lai gan starp lidmašīnas atlūzām tika atrasti no Krievijas ievestas raķetes fragmenti, vainīgie vēl nav saukti pie atbildības.

Raķete, kas notrieca pasažieru lidmašīnu, kas bija ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru, tika raidīta no Krievijas armijas vienību un to atbalstīto «separātistu» kontrolētās teritorijas, konstatēja Nīderlandes, Austrālijas, Beļģijas, Malaizijas un Ukrainas izmeklētāju grupa. Raķete «Buk» Ukrainā tika ievesta no Krievijas, bet pēc Malaizijas aviosabiedrības lidmašīnas notriekšanas raķešu komplekss tika nogādāts atpakaļ Krievijā.

Tikmēr Maskavas finansētie kaujinieki noliedz vainu lidmašīnas notriekšanā ar raķeti.

Malaizija pagājušonedēļ pauda cerību, ka līdz gada beigām varētu būt zināmi aizdomās turamie, kurus tiesās Nīderlandē.

«Cerams, līdz gada beigām vai nākamā gada sākumam būs pieņemts lēmums, kam varēsim izvirzīt apsūdzību tiesā,» MH17 traģēdijas upuriem veltītā piemiņas pasākumā Malaizijā sacīja valsts satiksmes ministrs Ljovs Tjuns Lai.

Lēmums veikt vainīgo tiesāšanu Nīderlandē tika pieņemts pēc tam, kad Krievija 2015.gadā bloķēja mēģinājumus sasaukt starptautisku tiesu.

Pirmdien Nīderlandē, no kurienes bija vairums no 298 bojāgājušajiem, tiks atvērts jauns memoriāls – mežs, kurā koki sastādīti sēru lentas formā.

Mežā iestādīti 298 koki – pa vienam katra upura piemiņai. Piemiņas pasākumu apmeklēs Nīderlandes karalis Vilems Aleksandrs ar laulāto draudzeni karalieni Maksimu, kā arī Nīderlandes premjerministrs Marks Rite.

Traģēdijā dzīvību zaudēja cilvēki no 17 valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu