Igaunijas prezidente: Pārstāvu vienīgo īsteni digitālo sabiedrību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sander Ilvest / Postimees

Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida britu avīzē «The Telegraph» publicētā rakstā paziņojusi, ka, būdama prezidente, pārstāv vienīgo īsteni digitālo sabiedrību, kurai reāli ir sava valsts.

«Gandrīz visu mūsu pilsoņu saziņu ar valdību, tostarp balsošanu, var droši veikt tiešsaistē un mūsu elektroniskās uzturēšanās atļaujas turētāji var dibināt un vadīt savus uzņēmumus Igaunijā, pat tur neierodoties,» klāstīja Kaljulaida.

«Vērojot šo digitālo revolūciju klātienē, man radies jautājums, vai valsts, kādu mēs to pašlaik zinām, ir piemērota 21.gadsimtam,» viņa atzina.

Igaunijas prezidente norādīja, ka tradicionāli valstis nodokļu maksātājus ir piesaistījuši savai teritorijai, praktiski visas sociālās garantijas sasaistot ar strādāšanu vienā valstī, katru dienu, katru mēnesi un vismaz 30 gadus.

«Veidojot brīvu cilvēku pārvietošanos, šis tīkls ir tikai sarežģījies, bet nekad nav izzudis. Tas ir tas pats vecais stāsts, ka vieta, kur tu dzīvo, kur strādā, ir vieta, kur tev ir tiesības saņemt sociālo atbalstu,» paskaidroja Igaunijas prezidente.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu